LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jordförbättrar och beskär perennerna

2015-04-09 | Perenner, Privat trädgård, Victoria Skoglund

De sista kvällarna har jag och Johan börjat vårstäda trädgården. Perennerna och gräsen har klippts ner. Lammöronen räfsar jag bara ur och tar bort de gamla och mögliga bladen. Astrar, stjärnflockor och kantnepetan har också beskurits ner till markytan.

Victoria Skoglund

kogödsel

Jag strösslar ut kogödsel över alla perenner och buskar. Rosor och hibiskusen får några centimeter av den dyrbara komposten. Även de övervintrade krukorna med fleråriga växter får jordytan täckt med kompost.

Jordförbättra

Jag klipper in lavendeln ungefär en tredjedel. Den rödbladiga salvian väntar jag med då det är svårt att se vad som frusit under vintern. Den är inte riktigt härdig, men borde klarat sig denna vårvinter. Däremot så klipper jag ner stäppsalvian ända ner till markytan.

Jordförbättra med kogödsel

Även här luckrar jag upp jordytan med en kratta och strör ut kogödsel. Revsugan och de klippta havtornsbuskarna låter jag vara.

salvia-caradonna

Det blev så torra och grå bilder så jag bjuder på lite grönska. Här är samma rabatt i juli förra året.

idegranshäck

Är så glad att alla växter ser ut att må så bra i år. Vintern har varit snäll och jag kan inte se några skador någonstans. Däremot så hade mössen ätit upp alla lökar som jag satt i krukor i vårt kallgarage. Så något resultat av det som planterades i höstas får ni inte se.

Jag återkommer med tips om våra odlingslådor om några dagar. Jag har inte hunnit med dem ännu. Men kan berätta att jag kommer att jordförbättra dem med Biokol i år som ger mycket goda resultat för grönsakerna och jorden.

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0