LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jag vill bli förförd!

2014-04-08 | Blandat

Jag vill bli förförd, men inte enligt konstens alla regler utan på ett mer sofistikerat och enkelt sätt. Den romantiska läggning som ju anses bejaka det kvinnliga, verkar aldrig ha hittat en plats hos mig. Jag blir generad av svulstiga buketter med röda rosor, framdukad champagne och gratinerade havskräftor.  Det storslagna och påkostade gör mig vilsen och nervös. Jag önskar mig en kärleksfull blick i tidigt morgonljus. Ett tänt ljus på köksbordet.En framlagd yllekofta när jag trött kommer hem sena vårdagar från trädgården.

Jag vill bli förförd I Victoria Skoglund

En handplockad bukett vitsippor. Eller en skål med solvarma jordgubbar gör mitt hjärta rött av kärlek. Ett telefonsamtal fyllt med längtande ord. Lösa korsord tätt ihop från nattlampans sken. Eller en promenad i trädgården där kärleken blandas med doften av heliotrop och narcisstobakens förföriska utseende. Förälskelse och nyväckt kärlek är ett primitivt tillstånd. Kroppen förvildas och lusten till livet förverkligas till det rosaskimrande. Förförelsetekniker är onödiga då närvaron av den andres skönhet berövar mitt sinne och förstånd. Ge mig det enklaste som vackra ord, en skrynklig lapp med ett tecknat hjärta eller bara den uppmärksamhet som kärlekslivet bjuder.

vitsippor

Hur vill ni bli uppvaktade?

Kram V.

Foto: Pontus Skoglund & Victoria Skoglund

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0