LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jag har tjuvstartat med hyacinterna

2017-11-14 | Inspiration, Jul, Lökar, Victoria Skoglund

Traditionsenligt brukar jag alltid ta hem hyacinter till första advent..men i år kunde jag inte hålla mig. För jag älskar hyacinter och har som sagt redan fyllt hemmet med doft. Nu har jag både en samling hyacintvaser i växthuset, på köksbordet och i köksfönstret.  Är man känslig för doften ska ni välja de vita, de har svagast doft. Medans de blå doftar mest.

Var försiktig när ni tar bort jorden från rötterna. Jag brukar börja med att ta bort det mesta med fingrarna. Därefter så sköljer jag av dem i en skål med ljummet vatten ,för att slutligen spola av dem under kranen. Det är endast rötterna som ska vara i kontakt med vattnet. ( ej löken ). Jag klipper ej av rötterna utan försöker spara så mycket det går.

Jag tycker det är fint att blanda olika sorters hyacintvaser på ett stort fat eller en bricka.

 

På Zetas har vi många olika sorter att välja bland. Just den här tycker jag är mycket fin med sin runda form. Finns både i grått och klarglas. Kika gärna in i här för att se de olika modellerna. Klicka här.

Jag frossar i hyacinter ända fram till nyår. För visst är det väl inte för tidigt att börja njuta av dem redan nu?

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0