LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Jag har kostat på mig en ny gräsklippare

2016-05-22 | Privat trädgård, Victoria Skoglund

Tänk att jag under flera år har tyckt att det duger bra med vår gamla klippare. Ända tills vi bestämde oss för att köpa en ny förra veckan. Vilken skillnad!

Granngården gräsklippare

Gräsmattan blev så fin redan vid första klippningen. Eftersom både jag och Johan arbetar mycket hinner gräset ofta bli lite för högt så att vi måste klippa två gånger för att det ska bli snyggt. Dessutom är den självgående vilket underlättade betydligt då vi har en sluttande tomt. Det är till och med så pass roligt att klippa gräs nu att jag nästan längtar efter att gräset ska växa snabbare.

Granngården gräsklippare

Jag beställde en gräsklippare på nätet hos Granngården, som levererade smidigt inom en vecka. Ni hittar modellen jag valde här.

Granngården gräsklippare

Många drömmer om den perfekta gräsmattan och vägen dit kräver också en hel del arbete och omsorg. Här kommer mina tips:

Börja inte räfsa för tidigt. Risken är att man sliter bort fina rotrådar när jorden fortfarande är blöt. Så fort gräset börjar bli grönt och börjar växa kan man både gödsla och räfsa. Jag brukar börja med att toppdressa och även hälla ut kogödsel som jag borstar ner i gräsmattan med en piasavakvast. Under sommaren ( gärna i samband med regn ) brukar jag gödsla med hönsgödsel som är kväverrikt och sätter fart på gräset.

Mossa i gräsmattan bekämpas i första hand med att gödsla, gödsla och åter gödsla. Tricket är att låta gräset få överhand och det får man med gödslingen. Minst tre gånger under en säsong med ca sex veckors mellanrum brukar vara lagom. Finns det väldigt mycket mossa och gräsmattan bor på en skuggig plats brukar jag säga att man får acceptera mossan. Se mossan med nya ögon! Det är skönt att gå på och inte på något sätt fult.

Klipp gräset regelbundet när det är fyra-fem centimeter långt. Låt gärna en del av gräsklippet ligga kvar så återgår näringen tillbaka till gräsmattan. Överflödigt gräs lägger jag ut runt perenner, träd och buskar. Det både gödslar och håller fukten i jorden. Eller lägg i komposten..Jag älskar gräsklipp!!

På hösten klipper jag sönder löven med gräsklipparen och låter dem ligga kvar om det inte är för tjocka lager. Då tar maskarna hand om resten och kretsloppet är igång!

Lycka till. / V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0