LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Iskonvaljer till nyår

2015-12-15 | Inspiration, Jul, Victoria Skoglund

Iskonvaljer är vanliga liljekonvaljer som legat i kyl för att blomma till jul. Jag brukar plantera groddarna i vanlig blomjord och ställer dem i ett ljust fönster. Efter cirka två veckor brukar knopparna utvecklas och de spröda klockorna sprider ljuvlig elegant doft kring nyårsbordet.

Iskonvaljer

Groddarna kan ibland vara svåra att få tag på och ligger ibland i kylarna på blomsteraffärerna för att de inte ska börja växa. Fråga efter dem nästa gång ni är och handlar och prova tre fyra stycken. Lovar att ni kommer att förföras av dem. På Zetas kostar en grodd 25.-.

Iskonvaljer

Det är så fint med de krispigt gröna bladen till patinerade lerkrukor. I år ska vi duka upp nyårsmiddag för nära vänner. Jag har flera groddar på drivning i gästrummet och räknar med att de kommer att blomma perfekt till nyårsafton. Ska klippa av några av stjälkarna och ställa i tunna spröda glasvaser och blanda med gamla lerkrukor. Bordet ska dukas med gamla blårandiga tallrikar, urtvättade mjuka linnehanddukar och kantstötta vinglas från sommarens auktioner.

Iskonvaljer

Kram V.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0