Jag och Jenny är så otroligt glada för alla positiva kommentarer vi fått efter våra första poddavsnitt Rödavitarosen.

Att vi hamnade etta på Sveriges poddlista och nummer 14 i Finland gör oss otroligt glada. Hur som helst så skrev vår producent Ellen att ni är så många som önskade receptet på ingefärskakorna vi frossar i när vi spelar in podden. Här kommer receptet. Viktigt är dock att ni bakar med smör och ett riktigt bra mjöl!! Jag köper siktat vetemjöl från Ramlösa Kvarn.

Kakor är lite knapriga med smak av kola , samtidigt som de har en frisk apelsinsmak.

( Jag gör alltid dubbel sats.)

25 gram mandlar

100 gram smör

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk mald ingefära ( Går att ta mer om ni önskar starkare smak )

rivet ska av en ekologisk apelsin

1 msk ljus sirap

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ingefära, apelsinskal och sirap. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta in den hackade mandeln för hand i degen. Dela degen i tre delar och rulla varje del till en längd, cirka 30 centimeter. lång. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med handflatan. Grädda mitt i yúgnen cirka 12 minuter. Skär längderna i sneda kakor medans de är varma. Förvara dem i en tätsluten burk i kylskåpet.

/ Victoria

 

Välkommen till Zetas Trädgård

Vi delar med oss av inspiration, tips och nyheter. Just nu ger vi dig 15% på ett helt köp när du prenumererar. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail med din personliga kod i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X