Hur övervintras jätteverbena?

2022-08-29 | Odling, Övervintring, Podd, Victoria Skoglund

Den här veckan handlar podden om hur man övervintrar sommarblommor. Bland annat chokladskära, blyblomma, sommarljus och jätteverbena. Lyssna på senaste avsnittet av ’Rödavitarosen’ här. 

Jag tror att den vanligaste frågan jag får just nu är om det går att övervintra jätteverbena. Det går alldeles utmärkt!

Ta in hela krukan i ett svalt frostfritt utrymme. Den klarar att stå mörkt och vill ha mycket lite vatten under vinterhalvåret. Det går också bra att klippa ner den till cirka 25 centimeter. Om utrymmet är begränsat kan man också ta upp plantorna ur krukorna och lägga ner dem i en stor plastpåse och låta dem ligga svalt där under vintern. I mars -april är det dags att ta fram plantorna. Plantera om i ny jord och börja vattna försiktigt.

( Jätteverbenan frösår sig villigt och de små plantorna som kommit upp under sommaren brukar klara sig bra utomhus under vintern i södra Sverige. )

Den här veckan är podden sponsrad av HelloFresh. Om ni inte provat dem tidigare så får ni nu chansen med en generös rabatt på 969 kronor på de fyra första kassarna. Använd koden: ROSEN. Beställ här. 

/ Victoria

Odla ranunkel

Odla ranunkel

Att odla ranunkler från knöl kan vara lite knepigt. Men om man följer våra odlingsråd kan man förhoppningsvis få njuta den här undersköna blomman under lång tid på sommaren. Ranunkler är otroligt vackra i buketter och att blanda med andra sommarblommor som..

Plantering & skötsel av pioner

Plantering & skötsel av pioner

Pionen är en gammal trädgårdsväxt som odlades i Kina för mer än 1000 år sedan. Den har oförtjänt fått ett rykte om sig att vara svårodlad vilket vi tycker är helt fel. Visst växer den kanske sakta, men i gengäld kan den bli mycket gammal och ofta ser man pioner blomma länge på övergivna tomter.

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0