Hur övervintras jätteverbena?

2022-08-29 | Odling, Victoria Skoglund, Podd, Övervintring

Den här veckan handlar podden om hur man övervintrar sommarblommor. Bland annat chokladskära, blyblomma, sommarljus och jätteverbena. Lyssna på senaste avsnittet av ’Rödavitarosen’ här. 

Jag tror att den vanligaste frågan jag får just nu är om det går att övervintra jätteverbena. Det går alldeles utmärkt!

Ta in hela krukan i ett svalt frostfritt utrymme. Den klarar att stå mörkt och vill ha mycket lite vatten under vinterhalvåret. Det går också bra att klippa ner den till cirka 25 centimeter. Om utrymmet är begränsat kan man också ta upp plantorna ur krukorna och lägga ner dem i en stor plastpåse och låta dem ligga svalt där under vintern. I mars -april är det dags att ta fram plantorna. Plantera om i ny jord och börja vattna försiktigt.

( Jätteverbenan frösår sig villigt och de små plantorna som kommit upp under sommaren brukar klara sig bra utomhus under vintern i södra Sverige. )

Den här veckan är podden sponsrad av HelloFresh. Om ni inte provat dem tidigare så får ni nu chansen med en generös rabatt på 969 kronor på de fyra första kassarna. Använd koden: ROSEN. Beställ här. 

/ Victoria

Läs även

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0