LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Hungriga rådjur, tulpaner och krokus

2018-04-09 | Privat trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Jag har varit på Island i helgen och firat min älskade mammas 70-årsdag. Vilket fantastiskt landskap. Så fantastisk vår jord är med ett kokande inre. Dessa varma källor, vattenfall och hisnande snöklädda berg. Rekommenderar er en resa dit någon gång. Jag blir ödmjuk inför livet och vår föränderliga natur.

Riktigt lika ödmjuk och glad blev jag dessvärre inte av att komma hem och se hur krokusarna blivit uppoätna av rådjur eller harar. Under tiden vi var borta hann snön smälta bort och det tog antagligen bara några timmar innan de hungriga djuren smaskat i sig spirande knoppar.

Jag sprayar mina växter med Tricogarden som är det bästa jag någonsin provat! Men den här gången hann jag inte med..

Tricogarden innehåller fårfett som gör att växterna smakar illa. Det är kravgodkänt och tillåtet att använda i ekologiska odlingar.

Tänk på att börja spraya i god tid för att få behålla tulpaner, krokus, penseer och andra godsaker. Jag sprayar var tredje vecka, men rekommenderar att prova sig fram då rådjur och harar är nyckfulla djur.

Crocus ’Blue Pearl ’  ( Bild från förra året )

Tulpanen ’Antraciet’ ( Bild från förra året )

Min flaska har räckt i två år, men det är såklart individuellt beroende på hur stor trädgård och hur mycket växter man har som behöver behandlas.

Tricogarden säljs i många trädgårdsbutiker runt om i landet… Den finns att köpa både i den fysiska butiken på Zetas och i E-handeln. Klicka här. 

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0