LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Höstkänslor och stickad klänning

2016-10-09 | Inspiration, Lökar, Min trädgård, Victoria Skoglund

Trädgården är aldrig så vacker som efter ett silande fuktigt höstregn. Precis när solen tränger fram genom tunga moln och stänker guld över de sömniga växterna. Jag är precis som växterna när det blir kallare. Drar mig undan, förbereder kroppen för vintervila och antar ett blekare svagare yttre. Men mitt behov av att ha fint omkring mig tycks aldrig sina. Jag fyller korgar med glänsande höstlöv och lägger äpplen i stora skålar på terrassen. Både till fåglarna men också för mitt estetiska öga. Jag har även tömt den stora järngrytan på vissnade sommarblommor. Har fyllt den med vinröd alunrot som tål en del kyla.

alunrot

Under det nyplanterade plommonträdet sätter jag tre lökar av den nakna jungfrun. Den kallas också för tidlösa. Under oktober träder hon upp ur den fuktiga myllan med violetta kronblad och liknar en stor krokus. Löken avger ett ämne som heter colchin som brukar ge plommonträdet dubbel skörd.

tidlo%cc%88sa

Jag brukar låta en lök ligga på ett fat för att se den nakna jungfrun träda upp ur löken och låta henne dansa på bordet.

Ni kan beställa lökar här.  ( De går att plantera så länge det inte är tjäle i marken.)

Idag plockade jag in några kvistar av den mörkt vinröda perukbusken. Älskar den mustiga färgen och de ger så fin höstkänsla inomhus när de står i köket i stora bruna medicinflaskor.

heartoflovikka-1

Den stickade klänningen har jag köpt från HeartofLovikka. Den har redan blivit en favorit. Tycker mycket om den höstkollektionen som är både kvinnlig och rustik på samma gång.

Modellen heter Mary och ni finner den här.

heartflovikka

Perfekt både till grova kängor eller sneakers.

vic

Jag drömmer om inlagda frukter i sockerlag med anis, vaniljstång och lösvispad grädde. Min trötta kropp behöver fyllas på inför kallt vinteride. Värmande hull kring höfter och barm. Här hittar ni mitt favoritrecept på inlagda plommon.

hostsilverax

Höstsilveraxet sprider den ljuvligaste doften i trädgården. En blandning av söt mysk och smultron. Hösten är tid för återhämtning och reflektion och jag njuter verkligen av den höga luften och det lugn som sänker sig över sjön och trädgården.

Hoppas ni har haft en fin helg

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0