LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Hemma igen och kan inte se mig mätt..

2019-07-30 | Inspiration, Min trädgård, Växthus

Vi har kommit hem från Öland efter ett några vilsamma soliga veckor av återhämtning. Jag gick ur bilen i skymningen och bara njöt av trädgården och dess fulla prakt. I år har jag tagit hjälp av min duktiga kollega Inah som varit här och rensat, vattnat och hållit efter. Sådan lycka att komma hem och inte behöva göra akutinsatser. Allt såg så fint ut.

En del växter angripna av bladmögel, larver och spinnkvalster..men det är liksom sådan man får stå ut med när man har trädgård. Olika år från år. Visst kan jag bli förtvivlad. Men har lärt mig att acceptans är lättare att handskas med och att jag istället försöker förebygga angreppen, men det kommer vi till senare.

Jag satt i allafall i växthuset en lång stund medan mörkret sänkte sig. Tände ljus och kände mig så varm och glad innan jag packade ur bilen.

Tänk..här bor jag..I ett litet hus vid en vacker stillsam sjö. Lycka!!

Här kommer lite bilder tagna i stunden med mobilkameran:

 

Samlade gamla flaskor och karaffer på kaminen. En del använder jag som ljusstakar.

Klockrankan har slingrat in sig runt hela kaminen. I varje skrymsle och vrå. Nej, vi eldar inte på sommaren. Först när klockrankan vissnat och vi tagit bort den.

Jag vet inte vilken sorts pelargon jag har som blommar så fantastiskt. Men den är extra fin i skymningen med sina vita blommor.

Det kan vara svårt att hitta stämningsfull belysning till växthus. Men jag gillar den här lampan som ger ett stillsamt ljus. Lampskärmen heter ’Ebi’ kommer från Bali. Johan har monterat en lampa och timer som tänds när mörkret sänker sig i växthuset. Den finns i två storlekar och jag har den största som kostar 398.-. Klicka här. 

Nu ska jag ut och beskära rödviden och havtornskloten igen som vuxit mer än jag räknat med när vi varit borta. Rensa bort lite ogräs och lovar visa bilder från trädgården inom kort.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0