LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Hemma igen

2014-07-31 | Blandat

Vi har kommit hem från vårt ölandsnäste och börjat jobba lite smått. Jag har längtat efter min trädgård och alla växterna. Sådan tur att min trädgårdsmästarkollega Carina har vattnat och sett till trädgården medans vi varit borta i denna sommarhetta. Det syns att vissa växter är lite medtagna i värmen. Pagodkornellen slokar trots vattning och de flikbladiga rönnsumakarna på terassen orkar inte riktigt ta upp vatten i värmen. Jag ska prova att lägga på fiberduk över kronorna och se om de hämtar sig.

Victoria Skoglund

Sigge njuter också av  terassen och sjöutsikten.

832

De vita rosorna i slänten nedanför idegranshäcken hade slagit ut och blommar hejdlöst vackert. Den här sorten heter ’Katharina Zeimet’ och blommar hela sommaren långt in på hösten. Den har svag fin doft och jag brukar plocka in små buketter som får stå på handfatet i en kopparvas i badrummet.

842

Varje kväll sitter vi på granittrappan, jag och Sigge. Han berusar sig i kantnepetan och småpratar på sitt lilla vis.

Flera av er har frågat efter en växtförteckning över trädgården. Det kommer snart och lite fler översiktsbilder.

Kram V

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0