LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Heliotrop

2014-05-30 | Blandat

heliotrop

Igår planterade jag upp nästan alla mina sommablommor i krukor. Jag hade tänkt visa er det strålande resultatet, men har problem att ladda upp bilderna. Ni får iallafall se en av mina absoluta favoriter som jag har planterat upp i flera kärl på terassen och ute i trädgården.Heliotropen hör kanske inte till de mest lättodlade. Men jag älskar den både för den milda doften och färgen. Doften påminner om en ask fylld med violpastiller, helt ljuvlig! Den mörkblå färgen är också helt bedårande. Jag har planterat den i näringsrik jord anpassad för kruka och även strösslat i lite Chrysan som är ett jättebra gödsel för kruka. Den vill inte torka ut, inte ens en enda sekund. Sköter man den rätt med gödsel och vatten bjuder den på skönhet precis hela sommaren. Det finns en vit sort också som doftar starkt av vanilj. Den är svårare att få tag i. Men hittar ni den slå till direkt..den är nog nästan ännu vackra än den blå.

Kram V.

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0