LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Härdigt blåregn ’Blue Moon’

2016-05-26 | TV4, Victoria Skoglund, Youtube

Imorgonbitti kl. 8.45 är det dags för fröpanelen på Nyhetsmorgon. Jag , Micael Bindefeld och Göran Greider berättar om våra trädgårdsbestyr.

Jag tänkte tipsa om ett härdigt blåregn som nu övervintrat två år hemma hos mig. Även den här vintern som varit svår för många växter. Den har just nu flera knoppar som hänger under gäststugans takutsprång.

Wisteria ’Blue Moon’ sägs klara sig upp till zon 4. Den har en remonterande blomning ( blommar om ) med blå klasar på våren fram till midsommar. Det sägs att den tål ner mot minus 30 grader. 

( Bilden har jag lånat från Pintrest.)

I mitt Instagram konto har jag lagt in en bild från gäststugans tvååriga blåregn. Hade problem med att få upp den här i bloggen.

blåregn

Blåregn kan växa i kruka men bör då övervintras svalt inomhus. Jag gödslar med Zetas eget gödsel på våren. Innan plantan etablerat sig är det bra om man underhållsvattnar så att den rotar sig ordentligt. Blåregn beskärs tidigt på året i januari-februari, men det gäller inte ’Blue Moon’ som remonterar. Den ska beskäras direkt efter blomningen.

Vi säljer Blåregnet ’Blue Moon ’ på Zetas, men tyvärr har de inte hunnit lägga in den i webbshopen. Men det finns gott om plantor på klängväxtavdelningen.

/ Lycka till

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0