LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gyllenlack och guldskimrande kvällar

2019-04-25 | Inspiration, Min trädgård, Odla i kruka, Växthus, Victoria Skoglund

Vilka fantastiska kvällar vi har avnjutit den senaste veckan. Otroligt varmt för årstiden..dock bekymrar mig torkan. Även om solen är härlig, speciellt såhär års så behövs regnet och är ytterst välkommet.

Jag..eller rättare sagt Johan har lyft ut alla vinter förvarade växter från garaget. Klotlönnarna har vecklat ut små fina gröna blad. I mina krukor har jag valt röda blommor. När jag klarar av att hålla karaktären och bara välja en färg ( röd ) så blir resultatet och helhetsintrycket så mycket lugnare. I koppargrytan slår gyllenlacken ut sina mörkt röda blommor.

I järngrytan röda gyllenlack.

I ekfatet står en klotlönn. De övervintrar utomhus intill husväggen under tak. Likadant ekfat kan ni beställa här. 

Järnkorgen på stativ har jag klätt med en jutesäck. Klippt hål och fyllt med jord och röda penseer. Korgen står ute året om och planteras med säsongens växter. I sommar tror jag att det blir mörkt röda surfinia petunior. Men har inte riktigt bestämt mig ännu..

Järnkorgen finns att köpa på Zetas eller i webbshoppen. Klicka här.

Ljuset i växthuset är underbart. Skiftar i guld och silver om kvällarna. På golvet står en kopparkruka med gråmalva. I den höga korgen eukalyptus. I lerkrukan växer adiantum.

På bordet har jag fyllt ett lågt kopparfat med vatten och hasselkvistar. Enkelt och sobert.

I bakgrunden på bordet står myrtenträd och plectranthus.

I förgrunden en stor rosmarin.

Det var allt för idag. Nu ska jag gå och lägga mig. Har långa arbetsdagar just nu..På lördag är jag med på Nyhetsmorgon Tv4. Det blir terrassinspiration kl. 10.20 och 11.05. Jag kommer även att chatta med er som tittar. Passa på och ställ era frågor så ska jag försöka hinna svara och ge råd till så många som möjligt.

Godnatt / Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0