LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Guldgula vintergäck

2017-02-02 | Blandat, Lökar, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Om ni lyckas hitta vintergäck i kruka så här års är mitt råd att slå till. När man köper de oansenliga bruna knölarna på hösten är de ganska svåra att etablera. Min erfarenhet är att de ofta är för torra för att gro och att de legat för länge i sina påsar innan de kommer i jorden.

Därför är det bättre och större chans att få en gyllene matta i trädgården om man köper dem i kruka på våren. Vintergäck trivs i öppen jord och gärna under buskar och träd. Den trivs inte i gräsmattan och blir sällan långlivad där.

Mitt tips är att plantera den i trädgårdens varmaste hörn, intill en husvägg eller i ett stenparti för att njuta den allra första blomningen på våren. I gynnsamma lägen kan man skymta blommorna redan i januari om det är snöfritt. Jag tycker mycket om vintergäck. Kanske för att längtan efter blommor och grönt är extra stor i februari. Jag uppskattar varje litet underverk som spirar ur jorden nu. Njut av blommorna inomhus nu under februari, plantera ut i mars när tjälen gått ur jorden.

Hos mig är låter rådjuren bli den..men vågar inte lova då jag inte är helt säker.

Jag sprayar alla mina lökväxter med Tricogarden på våren och får njuta av både tulpaner, pärlhyacinter och scilla.

Ni hittar Tricogarden här.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0