LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gravbuketter eller julrosor till graven?

2017-11-04 | Handelsträdgården, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Jag har varit i Rom två dagar med klarblå himmel och tjugo grader varmt. Har skrattat, druckit alldeles för mycket prosecco med väninnor och är fylld med ny energi. Igår var jag tillbaka på Zetas.

Den här tiden på året, eller särskilt den här helgen ( allhelgona ) blir jag alltid lite sorgsen då minnet av de jag förlorat blir extra påtaglig.

 

På Zetas binder vi vackra gravbuketter med olika slags barrväxter, silvriga kvistar och kottar.

Jag känner sådan respekt för alla kunder som kommer in med sin unika sorg och önskemål om hur de vill smycka sina gravar. Jag väljer personligen inte de traditionella kransarna eller buketterna. Idag planterar jag en purpurfärgad fylld julros på uppdrag av en vän som inte kan närvara vid sitt barns grav. Tänder ett värmeljus i en gammal glasburk och låter minnesbilder flöda genom hjärtat.

Julrosor är en av de vackraste blommor jag vet. Särskilt den här årstiden när det är svårt att hitta något som tål kyla.

Hybriderna som på bilden hör de till de man aldrig kan få för många av. De nickande blommorna finns i många olika färger. Trivs i väldränerad och kalkhaltig jord. Helst i vandrande skugga. Finns på Zetas just nu. Vi kommer även att lägga in dem i E-handeln inom kort.

Dessa bilder tog jag igår så det finns gott om både julrosor och gravbuketter.

Det är öppet hela helgen. Lördag 10-16 och Söndag 11-16. Varmt välkomna.

Jag önskar er en stillsam allhelgonahelg.

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0