LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gråmalva

2016-08-09 | Terrassen, Victoria Skoglund

En förtjusande växt som jag inte visat er tidigare. Gråmalvan, Lavatera clemaentii ’Barnsley’ är en perenn som bjuder på rosaskimrande blommor från juni till långt in på hösten. Den går att odla i rabatt tex tillsammans med rosor och fingerborgsblommor, men jag har den i krukor och korgar då den inte är härdig utan måste tas in på vintern.

Jag förvarar den i ett kallt mörkt garage inlindad i isolerande poolduk från oktober till slutet av mars. Där får den stå i mörker utan vatten. När jag tar ut den så beskär jag den beroende på var den vegeterar.

lavatera

Den vill växa i ett soligt läge och är en ganska törstig växt. Nu står mina ganska blåsigt ( vilket den verkar tåla )i ett något utsatt läge och torkar ut fort på den platsen. I våras gödslade jag med Zetas eget gödsel, och den har även fått några kannor guldvatten ( 1 del urin och 10 delar vatten ) i sommar. Jag tycker väldigt mycket om den här växten. Både för att blommorna är otroligt söta men också för sitt vilda yviga uttryck.

gramalva

 

Vi kommer att få hem nya plantor av gråmalva på torsdag till Zetas perennavdelning.

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0