LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gråmalva, perfekt i korg på terrassen

2018-08-20 | Odla i kruka, Övervintring, Perenner, Växter, Victoria Skoglund

Jag har en växt som ligger mig varmt om hjärtat. Gråmalva är en mycket fin växt som jag odlar i kruka. En malva som börjar blomma i juni och sedan håller igång nya knoppar ända in i september. Perfekt att odla i kruka. Den är halvhärdig och klara säkerligen vintrarna i zon 1-2. Jag har dock inte lyckats utan förvarar min torrt ( inget vatten ) i ett mörkt garage hela vintern. Där blir det en del minusgrader. Den ser mycket eländig ut när jag tar fram den i mars. Bladen är mögliga och slokande. Jag klipper ner den till cirka 20-30 centimeter och så kommer den på nytt med nya fina skott och grenar.

Den får mängder med ljusrosa blommor. ( finns även i vitt och mörkrosa ) Men jag tycker bäst om sorten Lavatera ’Barnsley’.

Ni hittar våra perenner här. 

Jag har ofta kunder som kommer in och visar bilder på gråmalva. De har sett den någonstans och blivit kära och undrar vad det är för vacker blomma. Jag håller med. Det är verkligen en jättefin perenn!

Just nu har vi ett litet lager på Zetas och i E-handeln med fina plantor.

Den trivs i soligt läge och jag planterar om den var tredje år i ny jord och lite större korg.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0