LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Gardenas EcoLine verktyg

2022-08-31 | Gardena, Victoria Skoglund

Det är inlägget är ett betalt samarbete som Gardenas ambassadör 2022

GARDENAs nya koncept som bygger på tre cirkulära R: reduce, repair och recycle. Genom att minska resursförbrukningen, reparera istället för att köpa nytt och använda återvunnet material i produkterna, får vi en hållbar trädgård och balkong. För att minska påverkan på miljön tar GARDENA steget mot en mer hållbar trädgård och balkongodling med det nya konceptet ReThink.

Med tre cirkulära R – reduce, repair och recycle – är målet att minska resursförbrukningen, reparera trädgårdsprodukter som går sönder och att erbjuda GARDENAs nya produkter av återvunnet material. Att inte behöva byta ut sina trädgårdsredskap efter ett par säsonger och att använda smarta sätt för att spara på jordens resurser.

Vatten är en sådan resurs vi ska vara rädda om och med hjälp av sensorer, reglage och droppbevattning går det åt mindre vatten när vi vattnar. GARDENA smart system är en app-styrd intelligent teknik med bland annat sensorer och pumpar som ser till att gräset bara klipps och växterna endast vattnas när det behövs. Jag använder Gardenas droppssystem och tycker det fungerar perfekt och vill också uppmana till att samla upp så mycket regnvatten som möjligt i baljor, hinkar och tunnor och jag menar att ”det som kommer från himlen är en gratis gåva”. Ett annat vattenbesparande tips är att använda en mjuk stråle vid bevattning, då mjukas jorden upp långsamt och vattnet sjunker ner till rötterna. En hård stråle har motsatt effekt, då rinner vattnet bara av och försvinner till ingen nytta. Det är också bra att sticka ner en pinne i marken för att se hur fuktigt det blir när man vattnar, på så sätt lär man känna sin jord, sina växter och sin trädgård och hur mycket vatten som behövs. För att jorden lättare ska ta upp vattnet är det viktigt att luckra upp jordytan, speciellt om den är hårt packad. – Jag rensar mycket ogräs och då blir jorden automatiskt uppluckrad, det är ett bra knep. Att täcka jorden runt växterna med gräsklipp är också effektivt för att hålla kvar fukten.

Ett favorit redskap är Gardenas Fogkrats som enkelt tar bort ogräs t.ex. i markstenens skarvar och fogar. Det slipade, dubbelsidiga bladet är tillverkat i rostskyddat, härdat stål. Bekvämt md ett ergonomiskt format handtag som ger säker greppkänsla.

Jag klipper havtornskloten med den elektriska häcksaxen två till tre gånger under juli-september, och finklipper då och då med sekatören.

Ni kan läsa mer på Gardenas hemsida.

/ Victoria

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0