LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frozen yoghurt med myntamarinerade jordgubbar

2016-07-27 | Mat & Bak, Öland, Victoria Skoglund

På sommaren vill jag inte äta stabbiga desserter utan hellre lättare varianter.  Jag är ofta sötsugen efter maten och äter ibland bara en bit mörk choklad för att stilla suget. Vi köper ofta små miniförpackningar av Yollibox som är en ekologisk frusen yogurt som har en fräsch smak. Jag har flera favoriter. Den senaste med hasselnötssmak är min favorit. Men den hittade jag inte här på Öland utan det blev jordgubbssmak.

Vi hade lunchgäster igår och bjöd på rökt ölandsflundra med äppelsås. Till dessert blev det en superenkel variant med miniförpackningar av Yollibox och myntamarinerade jordgubbar. Tycker det är trevligt att servera direkt ur boxen och kan lova att de små barnen uppskattar det extra mycket.

Yollibox

 

Jag halverade jordgubbar ( 1 liter ) och hackade blad av cirka 20 mynta blad. Finrivet skal och saft från två limefrukter. Blandade ihop i en skål och hällde över i gamla vinglas.

Dekorerade med en myntablomma.

Yollibox

Självklart kan ni använda både hallon och blåbär också. Riven vit choklad är också mycket gott till den fräscha yoghurtglassen. Fler recept på desserter jag brukar laga hittar ni här.

Extra roligt är det förstås att få berätta att jag känner de unga duktiga tjejerna som startat detta fina företag. Sofia och Victoria. Vi är med i samma nätverk ( Pokerface ) för kvinnliga entreprenörer.

Ni kan läsa mer om deras story här.

Kram V

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0