På sommaren vill jag inte äta stabbiga desserter utan hellre lättare varianter. Jag är ofta sötsugen efter maten och äter ibland bara en bit mörk choklad för att stilla suget. Vi köper ofta små miniförpackningar av Yollibox som är en ekologisk frusen yogurt som har en fräsch smak. Jag har flera favoriter. Den senaste med hasselnötssmak är min favorit. Men den hittade jag inte här på Öland utan det blev jordgubbssmak.
Vi hade lunchgäster igår och bjöd på rökt ölandsflundra med äppelsås. Till dessert blev det en superenkel variant med miniförpackningar av Yollibox och myntamarinerade jordgubbar. Tycker det är trevligt att servera direkt ur boxen och kan lova att de små barnen uppskattar det extra mycket.
Jag halverade jordgubbar ( 1 liter ) och hackade blad av cirka 20 mynta blad. Finrivet skal och saft från två limefrukter. Blandade ihop i en skål och hällde över i gamla vinglas.
Dekorerade med en myntablomma.
Självklart kan ni använda både hallon och blåbär också. Riven vit choklad är också mycket gott till den fräscha yoghurtglassen. Fler recept på desserter jag brukar laga hittar ni här.
Extra roligt är det förstås att få berätta att jag känner de unga duktiga tjejerna som startat detta fina företag. Sofia och Victoria. Vi är med i samma nätverk ( Pokerface ) för kvinnliga entreprenörer.
Ni kan läsa mer om deras story här.
Kram V