LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frosseri bland fröpåsarna

2018-01-24 | Fröer, Sådd, Växthus, Victoria Skoglund

Senvintern är verkligen en enda lång transportsträcka mot våren. Idag fick Zetas sin första fröleverans. Vilken lycka! Jag var nere och rotade i kartongerna innan de hade hunnit packa upp dem. Varje år börjar jag så för tidigt..får långa gängliga plantor på grund av ljusbrist. Men i år har jag införskaffat mig växtbelysning. Så nu är hela kortbänken i köket belamrad med sålådor till min käre sambos förtvivlan.

Jag vll tipsa er om förra årets bästa tomat. Den heter ’Sungold’ och bjöd på rik skörd med små mycket söta gulorangea tomater. Ni måste prova den! Det är absolut den godaste tomat jag någonsin smakat. Klicka här.

Förra året fick jag plantor av min kollega Nina. I år ska jag så den själv då jag tänker fylla ena lådan med bara den sorten. Jag åt den som godis på kvällarna när jag kom hem från jobbet.

Jag hade även en gurka som jag tror hette ’Flamingo’ som gav mig ett tjugotal helt fantastiska frukter. Den är dock mest lämplig för växthus.

Önskar ni odla gurka i kruka utomhus på balkong eller terrass så förslår jag slanggurkan ’Beit Alpha’. Den är tåligare mot väder och vind. Tänk på att gurkor är mycket törstiga plantor och går inte att lämna utan uppsikt i flera dagar om det är väldigt varmt och man inte har självbevattning.

Jag älskar ju tagetes som bekant. Är förtjust i doften, färgen, att den är ätbar och så vacker att strössla över tex, nykokta rödbetor med havssalt, ruccola och olivolja. Det finns en kulturarvsort som ibland är svår att få tag i som plantor. Den heter Linnetagetes ’Burning Embers’. Nu har jag hittat den som frö och tänker så egna plantor av den. Klicka här för att läsa mer.

I den stora bruna korgen växer linnetagetes intill pimentos och tomatplantor.

Nu ska jag fortsätta rota i frökartongerna. Mer tips och säkerligen lite nyheter kommer inom kort.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0