LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frösådda dahlior ’Bishop’s Children’

2022-08-22 | Dahlia, Min trädgård, Privat trädgård, Sådd, Sommarblommor, Victoria Skoglund

När jag inte lyckades med vallmon, så gick det desto bättre med dahliorna. Jag brukar inte så frön till sommarblommor eftersom jag oftast har tillgång till färdiga plantor på Zetas. Men jag var ändå nyfiken på att prova att så dahliafrön då min kollega Susan Hubel hyllat de enkla och att det var både lätt och gav stor utdelning. Och jaaa, så otroligt enkelt och så många plantor jag fick ur en enda liten fröpåse. Sorten heter Dahlia ’Bishop’s Children’ och får ett mörkrött mycket dekorativt bladverk och blommorna är både oranga, aprikosa och röda.

Jag sådde fröna i april inne i växthuset i vindruvsaskar, och de grodde blixtsnabbt, trots att inte växthuset är uppvärmt.

Planterade ut dem direkt på sina växtplatser i maj. Både i krukor och i de stora lådorna nere vid sjön. Jag hade förberett jorden med bokashikompost och dahliagödsel. Under juni-augusti har jag vattnat med guldvatten varannan vecka. ( en del urin och 10 delar vatten )

Det bildas stora fina knölar under dem som går att grävas upp i höst och förvaras svalt och frostfritt.

De enkla dahliorna lockar dessutom till sig både bin och humlor!

Både zinnior och dahlior är hållbara som snittblommor. I vasen syns vidjehortensian ’Invincibelle’, Zinnia ’Oklahoma Salmon’, dahlia ’Bishop’s children’, Dahlia ’Chat noir’ och dillkronor. Vasen heter Olga och kan beställas i webbshopen eller i butiken på Zetas.

Vasen ’Olga’ finns här. 

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0