LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frösådda dahlior ’Bishop of Children’

2022-04-09 | Uncategorized, Victoria Skoglund

Förra året hade jag plantor av den frösådda dahlian ’Bishop of Children’ i mina stora lådor. Jag vill tipsa er om den sorten som bjuder på extremt mycket knoppar och blommor hela sommaren. Den har ett mörkt bladverk som blir en ytterst fin kontrast till de lekfulla blommorna i rött, orange, aprikost och gult. En till fördel är att humlor och bin dras till de enkla blommorna till skillnad mot de fyllda dahliorna. På hösten har det bildats rötter/ knölar som kan grävas upp och förvaras frostfritt tillsammans med de andra dahliorna.

Bredså fröna i lådor tex, vindruvs askar i mitten i mars-april.  Bottna lådorna med välgödslad jord som toppas med såjord. Täck lådorna med ett transparent lock försett med luftningshål och placera sådderna varmt, eventuellt på en värme matta. Förstärk gärna med extra belysning om ni sår fröna tidigt. . Efter ett par veckor..ibland går det ännu snabbare börjar det sticka upp små blad ur jorden. Då kan de skolas om i större krukor. När plantorna avhärdats kan de planteras ut om risken för frost är över. Toppa dem och du får buskigare plantor som blommar rikligare.

Vi har en ny blomfrömix i sortimentet i år där vi blandat de sorter som syns på bilden från mitt badrum.

Den innehåller bland annat :

Zinnia ’Queen Lime Orange’

Rosenskära ’Fizzy Rose Picotee’

Luktärt ’Pulsar’

Dahlian ’Bishops Children’.

Fröpåsarna är förpackade i en fin presentask som är en vacker gåva till den som vill så sina egna snittblommor. Ni hittar asken både i webbshoppen och i handelsträdgårdens butik. Klicka här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0