LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Frösådd av böna och tomat

2015-03-12 | Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Vet inte om ni minns att jag misslyckades med bönorna förra året?  Jag sådde dem direkt i mina lådor och de ville inte etablera sig och blev angripna av jordloppor. Ett sätt att minimera angrepp är att så bönorna i förväg. De brukar då växa ifrån eventuella angrepp. Nu har jag förkultiverat bönorna och de har redan kommit en bra bit på väg.

Vill ni så dem direkt i jorden måste ni vänta tills den är varmare ca, 12 grader. Sår ni i kall jord ruttnar bönorna! Plantorna vill växa i mullrik jord och full sol. Bönor behöver inte gallras utan sås på rätt avstånd från början. Tänk på att de växer snabbt och behöver stöd.

Frösådder I Victoria Skoglund

Jag har även sått tomater, chili och basilika. Ber att få återkomma med resultat. Vill tipsa om den lilla effektiva krukmakaren som gör perfekta små billiga odlingskrukor i tidningspapper. Använd såjord som inte innehåller så mycket näring. Annars finns en risk för att de små plantorna drar iväg och blir långa och gängliga.

Frösådder I Victoria Skoglund

Frösådder I Victoria Skoglund

Frösådder I Victoria Skoglund

På lördag tipsar jag om sättpotatis och den första sådden till köksträdgården i Nyhetsmorgon Tv 4.

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0