LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fröpanelen Tv4

2016-09-07 | Lökar, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Imorgonbitti 8 sept gästar jag Fröpanelen Tv4 kl.9.45. Jag kommer att tipsa om den här underbara tulpanen Groenland’

Det är en sirlig och gracil sort som blommar i slutet på maj. Den har rosa kronblad med gröna flammor som löper längs med hela blomman. Blir ca 45 cm hög och har funnits sedan 1955. Jag planterade den intill den rödbladiga blodaxen ’Brunette’ och det var en otrolig vacker komposition. Den blommar relativt sent, i slutet på maj bjuder den sin skönhet. Men väl värd att vänta på.

Den ingår i Zetas egen lökkollektion och ni kan beställa den här.

groenlandTulpan Groenland

Jag kommer även att tipsa om Tidlösa, Colchicum ( som är en giftig lök). Den har den roliga egenskapen att den kan blomma utan jord och vatten på ett fat i fönstret. Den börjar blomma i slutet av september och liknar stora krokusblommor. Jag fick ett tips av min far när jag hade planterat ett plommonträd som inte ville ge frukt. Han sa att jag skulle sätta två-tre lökar under trädets krona så skulle jag få skörda året därpå. Gissa om jag blev paff när jag fick mer plommon än jag kunde ta hand om året därpå. Löken utsöndrar ett ämne som heter colchin som befrämjar blom och fruktsättning. Det funkar, men bara på plommonträd.

zetas-lök

Nu har vi fått hem lökarna på Zetas och nästan hela sortimentet finns på plats. Välkommen in att botanisera.

Ni kan även hitta en del sorter i vår webbshop.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0