LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fröpanelen och luktärtstips

2015-03-25 | Sommarblommor, TV4, Victoria Skoglund

Imorgon bitti är det premiär för Fröpanelen igen.

Klockan 9.45 på Nyhetsmorgon kan ni se mig, Micael Bindefeld och Göran Greider berätta om hur vi planerar och drömmer om våra privata trädgårdar. Jag kommer att tipsa om luktärtor. Tycker de nya hybriderna tappat sin doft och får så korta stjälkar. I år har jag provat att så en kulturarvsort Old Spice Janet Scott som blommar med rosa blommor.

Luktärt tv 4

På Zetas har vi arbetat med att ta fram en egen kollektion med luktärts sorter vi tycker mycket om. Håll utkik i butiken om två veckor så hittar ni dem i vår hylla.

Så luktärts fröna i en avklippt mjölkkartong med god så jord. Cirka tre frön i varje. Ställ ljust och svalt.  Om inte fröet  vill gro kan ni lägga dem i blöt under natten. De frön som svällt upp brukar gro lättare efter blötläggning. Vartefter plantan växer brukar jag fylla på med jord så att det bildas rötter längs stjälken. Då får ni en stadigare och starkare planta. I början på maj när nattfrosten är över är det dags att sätta ut plantorna. Förra året fick de växa på höga pinnar i köksträdgården. Jag plockade in de mest ljuvliga buketter varje dag! Plocka ofta så bildar de nya knoppar.

Lycka till / Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0