LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Första utemiddagen med grillad sparris och nyplockad vårbukett

2021-05-02 | Inspiration, Terrassen, Victoria Skoglund

Det är inlägget är ett betalt samarbete med K-rauta.

April har inte direkt varit gynnsamt för ute middagar. Men nu några dagar in i maj så värmde solen för första gången. Vinden stillade sig och sjön speglade sig i himlen. På något sätt kan jag tycka att maj bjuder på något alldeles speciellt. Ljuset, fågellivet och dofterna. Jag älskar när jag kan börja plocka de första vårblommorna. Narcisser, julrosor, botaniska tulpaner och sätta dem i vas med nyutslagna hassel kvistar.

Jag överraskade min kära hårt arbetande poolsvetsare med en enkel supe på bastu terassen häromkvällen. Dukade med linne duk, kristallglas och en nyplockad doftande bukett.

Jag hade grillat grön sparris och gjort en pesto på ramslök, parmesan, solroskärnor, färsk vitlök och olivolja.  Ett svalt glas rose och ett nybakat valnötsbröd. Varmrökt lax med hjortronsås och färskpotatis. Rabarberkompott med vispgrädde och mandelkakor.

Visst var det lite kyligt. Men infralampan bjuder på skön värme och även ett behagligt ljus när det skymmer. Jag är en frusen själ och avskyr att frysa och därför brukar det bli sparsamt med ute middagar, speciellt på våren och under hösten.

Nu är dock ute middagarna räddade och jag vill verkligen rekommendera den här lampan.

En infravärme lampa som enkelt hängs upp i taket med en krok.

Kan såklart även hängas upp på en balkong, i ett växthus eller i en pergola. Den har tre olika lägen med olika värmegrad 900 /1200 / 2100 W och styrs enkelt med fjärrkontrollen.

En lampa räcker till en yta på mellan 7-12 kvadrat. Om det är blåsigt minskar såklart effekten och jag brukar ha den på högsta kapacitet då.

Finns hos K-rauta ( både online och butik ) Modellen heter Fxa Circular Tak 211.

Klicka här för att beställa.  

Vår äldsta katt Sigge godkände också värmelampan. Han låg kvar länge efter att vi ätit klart och gått in.

Har man ett långt bord kan det bli fint att hänga två-tre stycken över bordet. Tror jag ska hänga några stycken ovanför vårt långa bord uppe på stora terrassen.

Är ni på gång att rusta upp uteplatsen, så finns det flera olika modeller av infravärmare hos K-rauta. Perfekt att komplettera med golvstående modeller om det blir riktigt kallt.

Se hela sortimentet här. 

Önskar er en skön majmånad med många varma utemiddagar. / Victoria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0