LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fjärilsvioler och sippor

2015-04-06 | Perenner, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Fjärilsvioler  Viola soraria ’Freckles’  är en liten marktäckare. Jag har planterat flera stycken under min Magnolia stellata. De har precis börjat komma upp med små hjärtformade blad.  De blommar hela sommaren med vita fjärilsliknande blommor med violetta prickar. Jag brukar klippa ned dem i juli för att de ska komma med en ny fräschare blomning på sensommaren.

Sippor I Zetas Trädgård I Victoria Skoglund

Sippor I Zetas Trädgård I Victoria Skoglund

De har ett tuvbildande växtsätt och sprider sig villigt. Nästan lite för villigt.. Hemma hos mig har den blommat från maj till september i en inte alltför torr jord i vandrande skugga.

Sippor I Zetas Trädgård I Victoria Skoglund

Vem kan motstå blåsippor Hepatica nobilis. Just nu säljer vi helt oemotståndliga plantor av vårens mest ljuvliga blomma. Den trivs i lite torrare lund liknande miljöer. Ni vet väl att det finns fyllda blåsippor, röda och ljust violetta också. Min pappa har en egen liten lund med olika slags sippor. Jag åker alltid hem till honom i april och beskådar dessa små underverk.

Sippor I Zetas Trädgård I Victoria Skoglund

Idag är jag på Zetas och jobbar. Äntligen börjar trädgården fyllas med värme och köpsugna kunder. Hoppas ni får en fin annandag påsk.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0