LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Favoriter i kruka

2014-03-26 | Blandat

Här kommer några favoritbilder från förra sommaren på terassen. Varje år tänker jag att det ska räcka med ett tiotal krukor och att jag ska prova något nytt. Det slutar alltid med gamla repriser och alldeles för många byttor och kärl. Kan aldrig motstå den violdoftande heliotropen som bör planteras i ganska stora krukor för de tål inte uttorkning. Även Basilika ’Yemenite’ kräver stor kruka för att bli stor och inte behöva vattnas varenda dag. Jag byter endast ut hälften av jorden i de stora krukorna på våren. Gödslar upp dem med kogödsel och ny jord.

Sommar på altanen  I  Victoria Skoglund

Jag är svag för bladväxter, vita och röda blommor. Den rödbladiga trifoliumen tillsammans med myrten, hängblodboken och det vita sommarljuset blev en fin kombination. Jag blandar sällan olika sorter i samma kruka utan tycker att de är vackrast när de får vara sina egna soloartister.

Sommar på altanen  I  Victoria Skoglund

Sigge är lyckligt ovetande om terassens olika växter och bestyr. Han ligger ute om nätterna på sommaren i samma stol och ser ut över sina ägor.

Det är inte dags för sommarblommor ännu och det måste bli varmare både dag och nattid! I mitten på maj brukar jag börja att plantera ut sommarblommorna. I Skåne kan man börja tidigare. Jag får ofta frågan när man kan börja plantera ut, och tycker det är svårt att sätta ett datum. Det är vädret som styr och generellt är sommarblommor mycket nattfrostkänsliga. Var extra försiktiga med flitiga lisa, basilika, tagetes, heliotrop och isbegonior, tomater och gurka som inte vill bo under +10 grader.

Kram V

 

 

Amaryllis med fröställningar

I söndags satte jag ner fyra amaryllislökar i min stora gamla keramikskål. Bottnade med mossa och stack ner fröställningar från höstaster och gillenia. Tycker att det blev riktigt fint, eller hur? Den här amaryllisen heter 'Gervase' och är en ny sort för mig. Tycker...

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0