Det har hänt något med mitt estetiska sinne. Kanske har det med åldern att göra..att jag blivit mer tillåtande. Jag har nämligen börjat gilla polkagrisfärgade blommor. Vita blommor som ser ut att vara doppade snabbt i en burk med lingonsylt.

Får jag presentera min första kärlek. Rosa mundi.

En gallicaros som doftar starkt och sött. Den tål magra jordar och till och med ett lättare skuggigt läge. Den är härdig i zon 1-4. Blir cirka 1.20 hög. Den växer hemma hos min pappa och den påminner mig om mina barndomsomrar i Houtskär där doften av de gammaldags rosorna i rabatten mot vetefälten var bedövande.

Klicka här.

Jag har en ny sorts dahlia i kruka som jag satte i våras. Dessvärre hittar jag inte etiketten, men ska ta reda på namnet när jag städar förrådet. Visst är den fin? Lekfull med sina röda stänk.

Tror det kommer att bli en ny favorit!  Tänker omfamna den med röd alunrot i krukorna nästa år. Ska försöka hitta exakt samma färg som de röda stänken. Kan bli en fin kombination, eller hur?

Luktärten ‘Wiltshire Ripple’ har jag ju visat er tidigare. Men åhh..vad jag tycker om den. Både doft och den sinnliga blomman.

Vad tror ni om den här tulpanen. Visst är den fin? Tillhör triumphgruppen och heter ‘Hemisphere’. Blommorna skiftar i olika körsbärsröda och rosa toner. Jag tänker sätta tio stycken lökar i en stor gammal lerkruka. Tror det blir en fin kontrast mellan det färgglada och slitna. De är en nyhet på Zetas och säljs i 10-pack för 55.-. Klicka här. 

/ Victoria

 

Välkommen till Zetas Trädgård

Vi delar med oss av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X