LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Fantastisk produkt Bokashi

2014-08-22 | Privat trädgård, Växter

Jag har provat en ny produkt i min trädgård som jag upplevt smått fantastisk. I våras tog jag hem en påse Bokashi som är ett kompostströ. Den innehåller en massa snälla och levande bakterier och svampar. Jag har flera komposter i trädgården. Bland annat en sluten behållare där jag slänger mat och hushållsavfall. Den blir ofta för våt och sumpig. Brukar blanda i halm, tidningar och torra löv för att få balans. Så fick jag tipset om att hälla ner en påse Bokashi och jag kan lova att då hände det grejer! Efter tre veckor hade avfallet förvandlats till en väldoftande mustig mylla. Klar att använda. Helt fantastiskt!

Nu har jag provat att blanda ner Bokashin i jorden när jag planterade några nya rosor och höstflox som brukar drabbas av bladmögel och rost.

 

Victoria Skoglund

Med hjälp av alla fina bakterier skapas en mängd bioaktiva ämnen som enzymer och vitaminer. Dessa mikrober stärker växternas hälsa och tillväxt och blir därmed mycket mer motståndskraftiga mot sjukdomar.

Bokaschi

Det ska bli så spännande att se resultatet nästa år. Den flytande formen som heter Mikroferm sägs också ha mycket god effekt mot buxbomssjuka.

Victorias trädgård

På bilden står en nyplanterad fylld blå hibiscus som kommer att kräva en del vintertäckning för att klara vintern. Buxbom, blodax, anisisop och storbladiga lammöron.

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0