LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Extra stora amaryllislökar och min favorit ’Lemon Lime’

2017-10-24 | Lökar, Victoria Skoglund

Nu har vi fått hem amaryllislökar på Zetas. Vi har hittat en ny leverantör som skickade oss en låda med helt fantastiskt stora gamla lökar. De är gigantiska och finns i rött och vitt. De är 5-6 år gamla och ger minst fyra stänglar med röda eller vita blommor. Tror aldrig jag sett så fin kvalité någonsin.

Se bilden jag tog som visar skillnaden mellan en normal storlek och dessa bjässar.

Ni hittar dem här.

Förra året planterade jag en sort som heter ’Lemon Lime’. Den började blomma strax efter nyår och var otroligt vacker med svagt grönskimrinde kronblad.

Vi har fått hem fina lökar av den i veckan. Ni hittar dem här, samt odlingsråd.

Den svåraste frågan jag får är om amaryllislökarna kommer att blomma till jul. Det går aldrig svara exakt på när blommorna behagas slå ut. Det beror på sort, temperatur, ljus och vattning. Många faktorer alltså. Ni får räkna med att det tar mellan fyra till sex veckor innan de slår ut. Jag ser gärna att amaryllisarna blommar efter jul och nyår. Det är vackert med dessa blomsterdrottningar i vinterfönstret även då. Eller hur?

/ Victoria

 

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0