LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En vidjehortensia ’Invincibelle’

2016-08-14 | Min trädgård, Victoria Skoglund

Förra året planterade jag en vidjehortensia Hydrangea arborescens ’Invincibelle’ som jag blev tokförälskad i när den kom till Zetas buskavdelning. Knopparna skimrar i vinrött och är nästan genomskinliga. Svårt att förklara.. bara oemotståndligt vacker både i knoppstadiet och även som fullt utslagen.

hortensia

Den blommar på årsskotten och jag beskar den relativt hårt i våras då den hade frusit in under vintern. Den börjar blomma i juli och fortsätter att bjuda på rosa fägring hela september. Planteras i näringsrik jord och inte för torrt. Jag blandade i fyra spadar stallgödsel vid planteringen. Blommorna bleknar något i solen, men jag tycker nästan att de blir ännu vackrare då.

392

Den står intill den röda perukbusken och vinröda stjärnflockan och det är en otroligt vacker komposition. Eftersom jag grävt bort den döda buddlejan i våras saknade jag höjd i rabatten. Ställde dit två järnspaljer där den vinröda Clematisen ’Romantica’ ska få klättra i. Tror de också kommer att bli vackra tillsammans med hortensian.

hydrangea

Den klarar zon 3 i väldränerat läge och är rådjurssäker. Hos mig växer den i ett söderläge, men där pagodkornellen ger den viss skugga under dagarna.

En ny favorit i min trädgård!

( Vi säljer extra fina exemplar både i webbshopen och på Zetas buskavdlning. Ni hittar dem här. )

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0