LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

’En trädgårdsmästares väg’ i nytryckt upplaga

2019-01-24 | Böcker, Zetas Trädgård

Det är så många som frågat efter min förra bok att jag fattade ett beslut i höstas om att trycka upp en ny mindre upplaga. Den säljs endast på Zetas och även i E-handeln.

I den här boken har jag gett mig ut på utfärder till andra svenska trädgårdar som jag inspireras och fascineras av. Att träda in bakom deras grindar och murar är närapå som att hamna mitt i ett sagoland, där även det åldrade och patinerade, det knotiga och grånade ger en särskild strålglans. Jag berättar om det som får mig att särskilt älska dessa sagolika trädgårdar. Uppväxten med föräldrarna på Zetas och tillvaron hos farmor i Åbolands skärgård med alla ängsblommor utgör en viktig klangbotten. En trädgårdsmästares väg är en bok som jag hoppas att ni ska inspireras av, men också att hämta kunskap ur.

Jag har här också samlat ett trettiotal av sina favoritväxter, omsorgsfullt porträtterade med beskrivningar och skötselråd.

Trillium grandiflora

När boken kom ut 2012 fick den så fina recensioner:

’En ny och poetisk röst i trädgårdsboksfloran. Victoria Skoglund är mer eller mindre uppvuxen på Zetas trädgård. Här berättar hon om sina favorit växter och tipsar om vackra och lämpliga rabattkompisar. Lena Granefelts bilder är magiska och och det är något oemotståndligt över böcker med helt klotband i tyg.« SVD »Om det inte vore för de sagosköna författarporträtten skulle man kunna tro att Victoria Skoglund är en åldrig trädgårdsmästare av den gamla stammen. Och i själen är hon det! Hon har respektfullt lyssnat på gamla mästare och förmedlar med fingertoppskänsla sina lärdomar och erfarenheter.’

Eva Björkströms otroligt sagolika trädgård i Storängen.

Hannu Sarenströms trädgård

Göteborgs botaniska trädgård

Alla bilder i boken är tagna av fotograf : Lena Granefelt.

Boken kostar 249.- och ni hittar den här. 

/ Victoria

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0