LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

En farbror med stor näsa och keps

2018-10-09 | Blandat, Böcker, Victoria Skoglund

Jag sprättar upp kuvertet med lätt darrande fingrar. Det är som om jag redan vet. Känner igen den lätt reumatiska handstilen. Kråkfötter skrivna av en gammal mans hand. Min favorit kund har skickat ett julkort till mig. En man med keps, stor näsa och käpp. Jag har hjälpt honom med hans trädgård i över tjugo år. Varje år i mitten på maj kommer han till Zetas. Han sätter sig alltid på bänken under blodboken och väntar på att jag ska bli ledig. Han berättar om sina rosor, om mossan i gräsmatta och att han saknar sin fru. Han har en inköpslista och nedskrivna frågor med sig. Jag föreslår att han ska prova rosenskäror detta året på sin trapp. Han vill ha det som vanligt säger han. Det slutar alltid med sex röda isbegonior och tio dahlior i en orangegul färg. Vi säger samma sak varje år. I tjugo år samma sak, och jag älskar det! Varje höst kommer han med en låda mazariner. Han har köpt dem hos bästa bagaren i Aspudden. Han tycker jag är kunnig och snäll som hjälper honom. -Du är den enda jag kan lita på säger han med ett plirigt leende. Jag tror mest han tycker jag är söt. Han skriver att han är sjuk. Han kommer inte till solens skuggspel under blodboken nästa år. Han vill bara tacka för allt, och att han är nittiotvå år gammal och vill träffa sin fru igen. Avslutar med vänliga hälsningar och ett telefonnummer till bagarn i Aspudden. Nästa sommar planterar jag orangea dahlior utanför min dörr och minns en stor näsa, ett varmt handslag och en rutig keps.

Texten är ett utkast från min senaste bok. ’Min trädgård vid sjön’. Under oktober månad säljs boken för 199.- ( ord 249.- )

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0