LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Eldkronan klarar hög värme och trivs i växthuset

2021-07-05 | Odla i kruka, Sommarblommor, Växthus, Victoria Skoglund

Eldkrona, eller många känner den säkert mer som Lantana. Man brukar kunna köpa den som små stamträd att ha i kruka på balkongen eller terrassen. Jag fördrar dock småplantor.

I år valde jag sorten Lantana camara ’Bandana’ och jag måste få visa hur fin den har blivit. Oftast är plantorna ganska oansenliga och intetsägande när man köper dem. Men redan efter ett par veckor i ny jord bildar den nya knoppar.

Sedan blommar den oförtrutet långt in på hösten. Kanske har de höga temperaturerna bidragit med extra fin blomning i år?

Hur som helt så tycker jag det här är en växt som ni ska prova om ni har en balkong, terrass, växthus eller inglasat uterum. Den tål hög värme och sjunker inte ihop trots stekande sol. Den går att övervintra frostfritt och ljust. Ge den sparsamt med vatteb´n vintertid, men låt den inte torka ut helt och hållet!

Ta fram den i april efter vinterförvaringen. Plantera om och beskär ner den cirka en till två tredjedelar. Ge organisk näring cirka varannan vecka under april-augusti.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0