LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Ekfat och krukor på Zetas Trädgård

2016-04-28 | Inspiration, Odla i kruka, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Här kommer lite bilder på delar av vårt kruksortiment. Idagsläget kan man inte handla dessa på nätet. Men i sinom tid kommer hela vårt sortiment finnas i webbshopen.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att lägga in växter och bilder i denna nya webbshopen.

rottingkorgar

I framkanten på bilden syns brunsvarta glasfiberkrukor som ska klara av att stå ute på vintern. Likaså de bruna rottingkorgarna med plastinsida kan också stå ute hela vintern. Tänk på att borra hål i kärl som ska planteras direkt i så att det är god dränering för växternas rötter. Keramikkrukorna i mitten bör tas in frostfritt vintertid.

Strimlönn

Vi har hittat många olika gamla ekfat på vår resa i Europa. Jag är extra kär i det stora svarta som jag och Lina planterade en strimlönn i ( Acer tegmentosum ) med vita narcisser ’Thalia’ i botten. Trädet står ute på vintern med vintertäcke. Det klarar zon 4 ( 5 ).

Läs mer om att övervintra växter här.

ekfat

Ekfat

Fler modeller av gamla ekfat. Funderar ni på att plantera träd eller fleråriga växter är ekfat ett bra alternativ. De tål kyla och spricker inte på vintern. Dessutom håller de sig fina i all evighet. Vi säljer även nyproducerade ekfat som grånar vackert över tid.

lerkrukor

Skålar, krukor och fat på hyllan vid Årstidstorget.

bruna lerkrukor

De bruna krukorna är gjorda av krukmakare Jonte Schlenz. De åldras och blir bara vackrare med åren med sina saltavlagringar.  Fina att ställa på järnstativ.

lerkrukor

Eleganta och ljusare keramik krukor. Här med rosmarin och tulpaner.

Rottingstolar

Stora träfat är också vackra att plantera växter i. På betongbordet har Susan satt vita narcisser och gullvivor. Bambustolarna kostar 1450.- /st. Vårolvonen på betongbordet är extra fina exemplar som fått paradplats på kruktorget.

grå krukor

Grå krukor med häxal.

gränsforskrukor

Inne i butiken har vi fått hem många fina solitärer av krukväxter. Trädormbunkar i klassiska gränsforskrukor. I zinkbyttorna står stora exemplar av Crassula.

olivträd

Olivträd och citronträd i järncylinderkrukor och bruna keramikkrukor. I de små lerkrukorna står snöklockor och den lilla narcissen ’Minow’.

Välkomna / V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0