LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Droppbevattning i växthuset

2018-07-01 | Gardena, Min trädgård, Växthus, Victoria Skoglund

Det är tidskrävande att hålla en trädgård och växthus i toppskick. Som ni tidigare läst så är jag ambassadör för Gardena i år.  Jag har fått ett bevattningssystem installerat i min trädgård. Det mest tidsbesparande är nog droppslangarna som ligger i lådorna i växthuset. Dessa har jag kopplat till mitt smart system och kan därmed styra och schemalägga bevattningen via en app i min mobil. På så sätt kan jag reglera vattnet och spara upp till 70 %. ( även om vi tar vatten från sjön så tycker jag att man ska vara sparsam och inte ta vårt vatten för givet )

Tack vare Micro-Drip-Systems höga precision och jämna vattentillförsel hamnar vattnet där det gör mest nytta, nämligen vid växternas rötter. I år har mina tomater mått bra och inte fått krulliga blad som jag tror tidigare berott på ojämn bevattning.

Den smarta sensorn känner av fuktigheten i jorden och sätter på droppevattningen när det blir för torrt i jorden.

Via appen i mobilen kan jag styra robotgräskliparen och bevattningen i köksträdgården. Jag kan även sätta på belysningen på ön utanför vår lilla vik. Eller rättare sagt så gör Johan det. Jag tyckte det var lite överdrivet att koppla upp belysningen i appen..men ibland får man ge med sig. .

Gurkorna växer så det knakar med rätt tillgång på vatten.

I år har det varit extremt torrt och jag kan lova er att detta har sparat mycket tid. Många frågar mig om krukorna på terrassen. Dessa vattnar jag för hand.  Och när vi reser bort så har vi en mycket snäll grannfru som hjälper oss med krukorna.

I järnlådorna har jag planterat rödbladig fläder med Basilika Yemenite. I det stora ekfatet växer flikbladig rönnsumak.

Läs mer om Gardena Smart system här. 

Detta är ett inlägg i samarbete med Gardena.

/ Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0