LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Doftande narcisser i vaser hemma och på Öland

2019-08-30 | Blandat, Lökar, Zetas Trädgård

Jag vill bara påminna om att vill ni plocka doftande narcisser i vår så ska lökarna sättas nu. Här kommer lite inspirations bilder som jag samlat genom åren. Buketter jag plockat både på Öland och hemma i Stockholm.

Nedan syns en liten mini narciss som jag inte kommer ihåg vad den heter. Men kan rekommendera Narcissus ’Jack Snipe’ som är en otroligt söt liten påsklilja som återkommer mycket villigt år från år. Lämplig även att odla i kruka. Klicka här. 

 

De röda bladen är från krukväxten Triangel oxalis. Tycker det är fint som kontrast att sätta ett litet blad i ett snapsglas till de enkla narcisserna.

Den här buketten är nog den vackraste jag någonsin plockat. Den innehåller den doftande Narcissen ’Recurvus’, kungsängsliljor, blodhägg och vårärt.

På Öland växer en underbar liten fylld narciss i gräsmattan. Den har funnits där sedan jag köpte huset och är nästan identiskt lik Narcissen ’Rip van Winkle’.  Klicka här. 

I den här buketten syns vita kungsängsliljor, tvåfärgad pärlhyacint, Narcissen ’Thalia’ och Narcissen ’Altruist’. Klicka på namnen så kan ni läsa mer om dem i Zetas webbshop.

Narcissen ’Recurvus’ är den pingstlilja som doftar starkast av alla. Den kan man ofta se förvildad i gamla trädgårdar och torp. Klicka här.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0