LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Doftande luktärtsbukett

2016-08-25 | Min trädgård, Victoria Skoglund, Zetas Kollektion

Nu är mina luktärtor som allra finast. Jag plockar doftande buketter varje dag. Ni vet väl att ju fler ni plockar desto fler knoppar bildas. Den ska inte få en chans att bilda ärtskidor. Då slutar den nästan blomma på en gång.

luktart franciscus cupani

I år provade jag att så Francisus Cupani’. En tvåfärgad sort som bjuder på mängder med blommor. Den var trög i starten, men nu är den kraftig och högväxande. Doften är ljuvlig!

luktart1

Den här sorten ingår i Zetas egen luktärtskollektion. Noga utvalda sorter som vi gärna vill lyfta fram.

luktärt

Jag plockade en bukett med anisisop och chokladblomma. Luktärtens doft blandades med mint och kakao.

luktart-1

Den andra sorten med sina stora volang  liknande blommor heter Prima Ballerina’. Det stämmer verkligen. En luktärt som sprider glädje  på terrassen. Blommorna är stora och stjälkarna långa. Otroligt härlig sort.

krus

I det stora kruset växer en vanilj doftande heliotrop. Jag tycker om att ibland använda kärl som inte alltid är tänkta för plantering. Det finns något charmigt och otippat snyggt med att göra så ibland. Jag har inte haft hjärta att borra hål i kruset då det är antikt. Jag har ställt in den under tak när det regnat så inte heliotropen drunknat. Lite extra pyssel… men det har det varit värt.

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0