LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Direktså kornvallmo ’Dawn Chorus’

2022-04-16 | Fröer, Sådd, Sommarblommor, Victoria Skoglund

För några år sedan strödde jag ut vallmofrön..lite på vinst och förlust på ängen framför ladan på Öland. Jag krattade upp en liten jordyta och strödde ut de pyttesmå fröna där. Vilken underbar överraskning när vi kom ner några veckor senare hade en liten äng med de mest ljuvliga vallmoblommor jag någonsin sett.

Sorten heter Kornvallmo ’Dawn Chorus’ och blommar med skimrande pappersliknande kronblad i milda toner. Här står de i en gammal kanna i ladan. De är inte särskilt hållbara som snitt, men om man doppar stjälken snabbt i kokande vatten och därefter ställer den svalt i i kallt vatten så håller de upp till en vecka. Jag brukar plocka dem i gryningen innan morgonkaffet. Älskar de där små morgon promenaderna i min trädgård när det bara är jag och fåglarna som är vakna.

Ni hittar frön av den här sorten i Vallmomixen ’Silver Meadow’ som är en nyhet i vår frökollektion. Här finns ytterliggare två vallmosorter som jag tycker är odlingsvärda. De skickas i en fin presentkartong. Klicka här.

Jag tycker att det blir bäst resultat om ni direktsår dem på växtplatsen. Så fröna genom att sprida ut dem på växtplatsen från maj till september i väldränerad, fuktig och näringsrik jord. Vattna regelbundet, särskilt under groningsperioden. Det går även bra att direktså på hösten vilket ger tidigare blomning nästa sommar. Jag upplever att de klarar torka och än mer kargare växtplats om de får fröså sig och förvilda sig år efter år.

Här kommer ytterligare en bild på en vallmo som jag tyvärr inte vet namnet på. Hade en gammal fröpåse som jag strödde ut och som resulterade i dessa mörkt plommonfärgade kronblad. Visst är de vackra och nästan lite dramatiska?

Här kan ni se hela sortimentet med vallmofrön. 

Önskar er en fortsatt fin påskhelg. // Victoria

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0