LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Dags att sätta alliumlökar

2016-09-21 | Lökar, TV4, Victoria Skoglund

Imorgonbitti gästar jag och mina trädgårdsvänner Micael Bindefeld och Göran Greider Tv4 Nyhetsmorgon. Jag kommer att tipsa om amerikanska irisar och allium lökar. På Zetas har vi flera sorter som blommar utanför vår entre. Den här sorten heter Allium ’Purple Sensation’ och blommar i maj-juni med lila mellanstora bollar. Blir cirka 80 centimeter hög och sprider sig villigt.

allium-purle-sensation

Alluim är mycket hållbara som snittblommor och även vackra att torka. De fröar lätt av sig och man kan få mängder av nya plantor år efter år. Nackdelen är att jag tycker bladverket är fullt när det gulnar och vissnar ner. Därför är det bra att plantera dem tillsammans med perenner som döljer bladverket. Läs tidigare inlägg om iris och allium här.

allium-1

Jag planterade även en ny sort förra året som var mycket fin. Den heter Allium jesdianum ’Akbulak’ och hade ett vackert silverfärgat skimmer över de violetta bollarna som var mycket vackert. Ni hittar dem i Zetas webbshop. Allium är rådjurssäkra!

allium

Klockan 9.45 syns vi i rutan och berättar mer om våra trädgårdsbestyr. Tror att vi ska få smaka på Micaels nyslungade honung.

_svart-irispg

Kram V

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0