LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Cyklamen på Tv4

2016-11-11 | Blandat, Inspiration, Krukväxter, TV4, Växter, Victoria Skoglund

Imorgonbitti gästar jag nyhetsmorgon på Tv4. Den här gången kommer jag att visa er hur jag förbereder mig med växter inför advent.

Jag har bland annat med mig vita cyklamen som jag tycker blivit en något bortglömd blomma..

Vet att många tycker den är svår att hålla liv i så här kommer mina skötselråd:

Vattna cyklamen helst underifrån. Jag fick ett tips från en gammal dam för flera år sedan. Hon lade en till två isbitar på fatet och hällde sedan bort det vattnet som inte rötterna hade sugit upp. Står de i vanlig rumstemperatur brukar det vara lagom att vattna tre gånger i veckan. Cyklamen vill stå ljust. Står den över ett element så kan den sjunka ihop och bli slapp i bladen. Den klarar riktigt svala temperaturer ner mot nollan.Dra bort vissna blad och blommor med ett ryck. Om det blir stumpar kvar så kan de ruttna vid knölen vilket inte är bra för växten.

cyklamen

Cyklamen är ljuvligt vackra som snittblommor. I välsorterade blomsteraffärer brukar de finnas att köpa som små buketter. Det var mycket vanligt förr i tiden.

vit-cyklamen

Jag brukar ta hem en kruka och klippa bort alla blommor och sätta dem i litet snaps glas. De brukar hålla i upp till två veckor i ett svalare fönster. Och blir oftast billigare än att köpa dem som snitt.

cyklamen-i-vas

Mina preliminära tider på lördag är kl.8.27 och 10.42. Däremellan brukar jag svara på tittarfrågor, men vet inte upplägget ännu eftersom programmet är direktsänt.

Kram V

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0