I helgen blev det en del bakat igen. Jag och äldsta sonen är ju svaga för det söta. Vi bestämda oss efter en hel del bläddrande i olika böcker för brownies med nutella, minimarschmallows, pistagenötter och salta jordnötter. Receptet kommer från Leilas underbara bok one more slice‘.

Victoria Skoglund

1 långpanna/ 24 bitar Ugn 175 grader

350 gram smör, 6dl socker, 3dl kakao av god kvalitet, 1dl ljus sirap, 1/2tsk salt, 6 ekologiska ägg, 3dl vetemjöl.

Vispa smör och socker vitt och krämigt. Rör ner kakao,sirap och salt. Rör i ett ägg i taget, och vänd sist ner vetemjölet i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i botten av långpannan och fyll den smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna. Bred ut en burk med Nutella och strössla över nötter, marschmallows och pistagenötter.

Brownies med nutella

Jag älskar Nutella och vill knappt erkänna, men det händer att jag äter direkt ut burken. Det känns bättre att äta den inbakad i ett bakverk liksom. Inte lika desperat..på något konstigt sätt.. Lycka till!

 / Foto: Pontus Skoglund

Varukorg
Varukorgen är tom.
0
X