Här kommer listan på de botaniska tulpaner jag har med mig till nyhetsmorgon Tv,4

Många av de tulpanlökar vi köper är ofta mycket hårt förädlade och kommer inte tillbaka år från år. Det gör däremot de botaniska tulpanerna som till och med blir fler och fler med åren. Jag har några olika sorter i min trädgård som är planterade under träd och buskar. Tycker det är svårt att välja en favorit då alla har fina egenskaper på olika sett.

Violtulpanen ‘Persian Pearl’ ( Tulipa humilis ‘Persian Pearl’ ) satte jag för ett par år sedan. Första året var det någon insekt  som åt upp knopparna!! Men de senaste två åren har de blommat otroligt fint. Den blommar med mörkt violettrosa blommor som öppnar sig som stjärnor  i solen. Den blommar länge och doftar viol!  De har spridit sig bäst på en plats där det är lite torrare och kargare jord. Har provat att odla dem i kruka, men det blev inte bra. Stjälkarna blev för långa och gängliga. Jag tycker ni ska sätta dem i en rabatt där de kan förvilda sig och bli fler. 

Flocktulpanen ’Tarda’ är nog den vanligaste botaniska sorten som finns i de flesta välsorterade trädgårdsbutiker. Den öppnar sig mot solen i en vacker cremegul färg och ser ut som stjärnor och sluter sig om kvällarna. Doftar!

Italiensk tulpan, Tulipa clusiana sprider sig ( inte invasiv! ). Den här sorten blommar ovanför Zetas perennavdelning och vi har varit tvungna att sätta upp flera skyltar med namnet då alla vill veta vad den heter. Fantastiskt blomvillig och lättodlad.

Köp fler botaniska tulpaner här. 

/ Victoria

 

 

 

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

X