Vi äter mycket fisk när vi är på Öland. I Böda hamn finns ett rökeri som har ett ett jättefint utbud med både färsk och rökt fisk.
Kan rekommendera deras rökta dubbla laxen med äppelsås. Den köper vi nästan alltid första dagen vi kommer ner.
Jag har ofta svårt att bestämma mig när jag kommer dit. Det finns så mycket gott att välja på och lusten att laga mat infinner sig direkt. Vi bestämde oss för färsk torsk och rökta räkor. Det blev en riktig gourmetmiddag.
Jag stekte torsken i smör och serverade den med blomkålskräm och rostade hasselnötter. Ekologiska tomater och dill i en dressing med vitvinsvinäger och öländsk rapsolja.
Det blev såå gott.
Har tyvärr inget recept..men blomkålskrämen gjorde jag såhär med.
En stor blomkål som jag kokade i lättsaltat vatten. Mixade med en stavmixer i ca 1 dl av kokspadet med 1 dl vispgrädde, 2 msk smör,1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar.
Kram V