LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blyblomma tål hög värme & mycket sol

2020-06-15 | Krukväxter, Odla i kruka, Sommarblommor, Växter, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Blyblomma eller ( Plumbago auriculata syn. P. capensis)  är en ganska ny bekantskap hos mig.

 För några år sedan planterade jag en blyblomma i en 15 liter kruka. Förälskelsen lät inte vänta på sig. Den slog ut med underbart vackra himmelsblå blommor och blommade långt in på hösten. Den verkade trivas och klara den höga värmen i växthuset. Men det går naturligtvis att ha den ute på sommaren i soligt läge.  Jag ger den en svag dos näring varje gång jag vattnar under hela växtsäsongen.

Var försiktig med vattningen när den är omplanterad!

Den kan sloka om den får för mycket vatten, och om den står i direkt sol de första veckorna. Ni kan även ställa den i skuggan 14 dagar efter omplantering så den får rota sig i lugn och ro.

Vinterförvaring: Jag har haft den stående i vår gäststuga som håller en temperatur på cirka 14 grader. Den  tappar då alla sina blad och ser hemsk ut när jag tar fram den på våren. Jag klipper in den cirka två tredjedelar i mars och inom kort så kommer nya små blad längs med stammarna. Ge sparsamt med vatten så länge den inte har några blad.

Vi skickar fina plantor med knoppar i E-handeln nu. Klicka här för att handla.

/ Victoria

 

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0