LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blyblomma, en himmelsblå blomma

2018-05-14 | Krukväxter, Odla i kruka, Växthus, Victoria Skoglund, Zetas Trädgård

Blyblomma eller Plumbago auriculata syn. P. capensis är en ganska ny bekantskap hos mig. Förra året tog jag hem en planta och satte i ny kruka och jord. Förälskelsen lät inte vänta på sig. Den slog ut med underbart vackra himmelsblå blommor och blommade långt in på hösten. Den verkade trivas och klara den höga värmen i växthuset. Men det går naturligtvis att ha den ute på sommaren i soligt läge. Det är en krukväxt, och måste tas in på vintern. Jag har haft den stående i vår gäststuga och den hade tappat nästan alla sina blad när jag tog ut den på nytt. Jag klippte in den och nu kommer många nya blad på grenarna. Jag ger den en svag dos näring varje gång jag vattnar. Var försiktig med vattningen när den är omplanterad då den kan sloka om den får för mycket vatten och den står i solen de första veckorna. Ni kan även ställa den i skuggan de första veckorna efter omplantering så den får rota sig i lugn och ro.

Bilderna är från förra året. Det här är en växt jag vill rekommendera. Tycker färgen verkligen är gudomligt vacker. Finns inte så många blommor som har just den här blå färgen.

Vi har idag fått hem ett till lager av blyblomman till Zetas och även lagt in den i E-handeln. Klicka här. Obs. Begränsat lager. 

Utforska vårt sortiment av andra fina blommor & växter här!

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0