LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blommande Mimosaträd

2015-02-05 | Blandat, Victoria Skoglund

Jag älskar Mimosa, har så många fina minnen från den växten. En resa i Italien, min första bukett från en älskad man, en kvist på ett sängbord som kärleksfull hälsning. Vi har köpt in helt fantastiska träd. Har aldrig sett så fina exemplar någonsin under mina år på Zetas. 

Mimosaträd

Lappen som hänger på träden informerar att den blommar från mars-november. Det är nog en större överdrift. Skulle gissa att den blommar fram till april för att därefter bilda nya gröna blad. Ni kan med fördel ställa ut den på terassen i sommar. Plantera om den i en större kruka. Den önskar jämn bevattning, dock inte för blött. Den klarar full sol, men även lätt vandrande skugga. Jag har ingen egen erfarenhet av detta träd så ni får gärna delge mig era kunskaper om mimosan eller Acasian som den också brukar kallas. För idag fick ett träd komma hem till mitt bo.

Mimosaträd Zetas Trädgård

Så vackra i de brungrå patinerade krukorna från Danmark.

Äppelgurka

Har även börjat kika på frönyheterna. Är nyfiken på Äppelgurka ’Lemon’. En ovanlig kulturväxt från 1894. Gulvita delikata små frukter som skördas i juli-sept.  Det står att den trivs bäst i växthus. Nu har jag inget växthus..men det står på önskelistan! Tänkte att det kanske funkar i ett varmt skyddat läge på terassen. Är det någon som känner till Äppelgurkan? Smak, jordmån lättodlad m,m ?

Kram V

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0