LEVERANS HEM TILL DÖRREN MED POSTNORD | BETALA MED KLARNA

Visste du att vi har en hemsida för Finland? Gå till zetas.fiStäng

Blodax, en doft av smultron

2017-08-16 | Blandat, Perenner, Victoria Skoglund

Actaea simplex ’Brunette’

Min favoritdoft i september är höstsilveraxets blommor. Jag skriver om den redan nu för ibland tar plantorna slut på sommaren och jag vill att ni ska hinna få chansen att hitta fina exemplar.

Den påminner om solmogna smultron och känns i hela trädgården när den slår ut. I vas håller den sig i flera veckor. Min äldsta son kommer ibland hem bara för att få plocka några ax att ta med sig hem till sin lägenhet.  Den är planterad tillsammans med anisisopens blå blommor och perukbuskens röda blad. Vill växa i mustig näringsrik jord. Den behöver en lång varm sensommar för att slå ut. Min erfarenhet är att den blommar tidigare och får fler knoppar efter en regnig sommar. Plantera den i ett soligt läge för att bladen ska få den mörkt röda färgen. I skugga blir bladen gröna. I landets norra delar är det inte alltid säkert att den orkar slå ut. Jag hittar ingen zonangivelse på den. Så ni får gärna kommentera om ni har någon erfarenhet eller uppgift.

 

Finns både på Zetas perennavdelning och i E-handeln. Klicka här.

Jag har inte möjlighet att svara eller ge rådgivning här eller på mejlen.

/ Victoria

Zetas Nyhetsbrev

Ta del av säsongens inspiration, tips och nyheter. 

Tack! Du hittar strax ett välkomstmail i din inkorg. Om du inte hittar ditt mail kan det ha kommit vilse och hamnat i skräppost.

Shopping cart
Det finns inga produkter i varukorgen!
Fortsätt handla
0